Przepis na Szybkie ciasteczka maślane

Składniki na szybkie ciasteczka maślane:

  • 100 g masła
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kefiru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru

szybkie ciasteczka maślane Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Szybkie smakołyki z margaryną Przesiej mąkę na stolnicę przed dodaniem cukru i proszku do pieczenia. Zrób małe nacięcia w maśle. Ubij jajka, aby zrobić ciasto. Stopniowo dodawaj łyżkę kefiru, aż połączenie będzie można pocierać. Wyjmij pałkarza i uformuj z niego kółka lub inne małe kształty. Podgrzewaj smakołyki przez około 13 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *